6 ISSUES FOR £6 Subscribe to EDP Norfolk today CLICK HERE

Norfolk by design

PUBLISHED: 05:20 23 February 2015

The Penthouse Apartment in Westlegate Tower, Norwich

The Penthouse Apartment in Westlegate Tower, Norwich

Archant

The culmination of months of work has resulted in a stylish city centre home, says Lanassir Lawes, our expert interior designer from Bressingham.

I spent a great deal of last year working with my client on the design scheme for his new home, The Penthouse Apartment in the prestigious Westlegate Tower development in the centre of Norwich.The room layouts had been planned by me, including the electrical layout that had been installed during the development; the furniture and finishes were waiting in storage ready to be installed. We were able to have the walls painted in our chosen Limestone colour by Little Greene prior to completion to save time with our final fit out. Although the general layout of the apartment was great, we made a few customisations to suit my clients’ lifestyle and create the luxurious boutique feel he desired.

I was delighted in November when it was handed over to my client and I could fully implement the scheme. Now all of the full height glazed windows are dressed in the same fabric – a smart taupe cotton sateen that is double width, allowing the fabric to be run seamlessly in continuous lengths covering windows up to 5m wide. The fluid curtains have a simple wave heading and are hung from contemporary corded Metropoles by Silent Gliss. The large open plan living space now has many more focal points than just the amazing view outside, with different textures in neutral tones on every surface.

Part of the brief was to make sure that the whole apartment had a purpose and would get used on a regular basis, and the area of concern was the sky lounge on the upper floor of the apartment. What was going to make my client want to climb the stairs when surrounded by everything on one floor?

The solution was to create something that was cosy and inviting, almost like a snug based on a ski lodge nestled in the Norwich skyline with a flame-effect electric fire set into a split-faced slate wall and herringbone wool covered sofas dressed with faux fur cushions, a ceramic-faced kitchen area for preparing drinks blending into the driftwood effect wall-covering, and the desk with retractable computer screen tucked neatly around the corner. The careful planning has all paid off and the newly constructed shell now looks and feels like a home.

January is a great time to start on new projects and I have recently purchased a property as a Norwich base and a creative space to showcase my designs. Having found the perfect property, a south-facing flat within a Victorian building in The Lanes area of Norwich city centre. I look forward to sharing with you over the coming months its transformation from a dated 1980s conversion to a stylish city pad!

Most Read

Most Read

Latest from the EDP Norfolk Magazine